Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende aannemer op het gebied van baggeren en maritieme dienstverlening. Het bedrijf heeft ruim 100 jaar ervaring in waterbouw, kustbescherming en landaanwinning. Het hoofdkantoor is gevestigd aan de Beneden Merwede in het havengebied van Papendrecht.

Boskalis heeft de strategische keuze gemaakt om op deze locatie een campus te ontwikkelen waarop de (hoofd)kantoren van de verschillende bedrijfsonderdelen worden samengebracht. Samen met OPL architecten heeft Deltavormgroep het masterplan voor deze campus ontworpen. Daarnaast is de planuitwerking en de begeleiding van de uitvoering van de eerste fase van het project door ons bureau verzorgd.

Een langgerekt dijk vormt de ruggengraat van het ontwerp. De dijk verwijst hierbij naar het ‘’werkveld van Boskalis en creëert twee werelden op het terrein. Aan de oostzijde bepaalt een ruime waterpartij het beeld van de entree van de campus. In de luwte aan de andere kant biedt een kleinschalig landschap de ruimte aan de medewerkers en bezoekers om te verblijven, te recreëren en te sporten.  Bij de ontwikkeling van dit deel van het terrein is veel aandacht besteed aan het realiseren van een aantrekkelijk en gedetailleerd beplantingsplan.

Royal Boskalis Westminster N.V. Papendrecht

587 01 587 02 587 03 587 04 587 05 587 06 587 08 587 07
terug naar projecten

Royal Boskalis Westminster N.V. Papendrecht

Royal Boskalis Westminster N.V. Papendrecht