Verberg content

Het gefortuneerde Amerikaanse echtpaar Anna en William Singer liet in 1911 in Laren de villa ‘De Wilde Zwanen’ bouwen. William Singer was zelf een verdienstelijk kunstenaar en samen met zijn vrouw legden hij in deze periode een uitgebreide kunstcollectie aan. Na het overlijden van William liet zijn vrouw een museum en een concertzaal aan de villa bouwen die in 1956 voor het publiek werd geopend.

In 2017 is, naar een ontwerp van bureau Krft, de concertzaal vervangen door nieuwbouw met een nieuwe centrale entree die concertzaal, museum en, tuin met elkaar verbindt. In samenwerking met  Piet Oudolf is voor deze tuin een nieuw ontwerp gemaakt.

De tuin, die openbaar toegankelijk is, biedt ruimte aan de beeldencollectie van het museum. Het ontwerp refereert aan de oorspronkelijk vakkentuin die achter de villa was gesitueerd. Een centrale zichtlijn sluit aan bij de nieuwe entree van het theater en het museum. Vanaf het verhoogde terras heeft de bezoeker ruim zicht op de prachtige (bloeiende) beplanting van Piet Oudolf

locatie: Singer, Laren
opdrachtgever: Singer, Laren
in samenwerking met : Piet Oudolf, KRFT

Singer Laren

593 01 593 02 593 03 593 04 593 05 593 06 593 08
terug naar projecten

Singer Laren