Tripolis Park Zuidas Amsterdam
Nieuw landschap in luwe zone van Venster
Tripolis Park Zuidas Amsterdam
Iconische torens omarmd met groen

Opdrachtgever

Flow real estate, Van Kessel

In samenwerking met

MVRDV, G&S Bouw, van Rossum en Concrete

Locatie

Zuidas Amsterdam

Datum uitvoering

2023

Tripolis Park is een van de laatste projecten van de beroemde Nederlandse architect Aldo van Eyck.

Bij het nieuwe ontwerp worden de oude gebouwen bewaard en gerenoveerd en wordt er een nieuw kantoorgebouw toegevoegd dat een beschuttingsscherm zal creëren om het complex te beschermen tegen het lawaai van de aangrenzende snelweg, terwijl de door Van Eyck ontworpen gebouwen erachter worden omarmd.

 

‘Achter de bebouwing ('Het Venster') langs de A10, ontstaat een geluidsluw gebied dat zich goed leent voor wonen, maar ook voor sport en ontspanning'

Rondom het complex wordt een park aangelegd met een doorgaand fietspad die de sporthallen en de Amstelveenseweg verbind. Langs de verharding die wordt aangelegd in de offset van het gebouw komen ronde bakken met beplanting. Hiermee wordt een link gelegd met de ontwerpen die Aldo van Eyck maakte voor de vele speelplekken die hij heeft ontworpen.

Naast het park op maaiveld van het gebouw komt er een groen dak op de oude gebouwen dat toegankelijk gaat worden voor het publiek. Ook hier komen de ronde vormen terug in bakken met beplanting en met zitranden zodat er van het uitzicht genoten kan worden.

 

 

/
Deel artikel:

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in.