Plesmanduin Den Haag
Plesmanduin Den Haag
Tussen de nieuwe gebouwen en het Monument wordt een openbaar en groen binnengebied gevormd, met hoogteverschillen en duinpaadjes die verbonden zijn met de omliggende omgeving

Opdrachtgever

Impact Vastgoed

In samenwerking met

Architectenkombinatie

Locatie

Plesmanweg Den Haag

Datum uitvoering

2023

Plesmanduin in gelegen in een van de grote groengebieden van Den Haag. De locatie kent een lange ontwikkelingsgeschiedenis, waarbij het monumentale pand wat diende als het hoofdkantoor van KLM het meest belangrijk is. Toen KLM het pand betrok hebben de eerste ontwikkelingen van de tuin plaats gevonden, deze werd aangelegd in de Nieuw Architectonische tuinstijl met geometrische vormgeving gecombineerd met een vrij losse heester beplanting.

 

Door de bouw van de nieuwe woontorens achter het monumentale pand en de ondergrondse parkeervoorziening wordt er een kans geboden om het momenteel sterk verharde en enigszins verrommelde plangebied opnieuw in te richten. Het plangebied zal bestaan uit een tweetal structuren, de historische tuin langs de Plesmanweg en het duingebied aan de noordzijde van het monument.

 

Het monumentale voorterrein zal worden gerestaureerd d.m.v. strakke gras vlakken en gestileerde taluds, voor de verharding wordt er gekozen voor een gebakken klinker en gemetselde muren. In het duinlandschap wordt ingezet op een glooiend verloop van de ondergrond. Deze glooiingen bieden ook de mogelijkheid om de ondergrondse parkeergarage op te nemen in het landschap. Waarbij er gekozen wordt voor een natuurlijke verharding en de hoogteverschillen worden opgevangen door middel van cortenstaal.

/
Deel artikel:

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in.