Vijversburg Tytsjerk
Vijversburg Tytsjerk
Een structuur van 5 meter hoge bonte hagen creëert een 'room divider' en legt verbindingen met het omliggende landschap.

Park Groot Vijversburg is een openbaar wandelpark met een groeiende kunstcollectie, aan de rand van Leeuwarden. Het winnende ontwerp geeft een eigentijdse invulling aan twee nieuwe parkkamers.

Centraal element in het ontwerp is de ‘Dwaalster’, een remix van twee historische parkfiguren: het sterrenbos en het labyrint. Deze structuur van 5 meter hoge bonte hagen creëert als 'room divider' flexibel te gebruiken parkruimtes en legt verbindingen met het omliggende landschap. Elk uiteinde van de dwaalster heeft een eigen functie, waaronder een landschapsbalkon met zicht over het natuurgebied en aanlegsteiger voor kano’s uit het recreatiegebied. In een tweede parkkamer, die periodiek onder water kan lopen, ligt een aantal heuvels met landschapstuinen in een veld van knotwilgen. Via een gridstructuur van kleine dijkjes kunnen de heuvels worden bereikt.

Het team bestaande uit Deltavormgroep, LOLA en Piet Oudolf wint de nationale aanbesteding voor het ontwerp parkuitbreiding Groot Vijversburg in Tytsjerk. Park Groot Vijversburg is een openbaar wandelpark met een groeiende kunstcollectie, aan de rand van Leeuwarden. Centraal element in het ontwerp is de ‘Dwaalster’, een remix van twee historische parkfiguren: het sterrenbos en het labyrint. Deze structuur van 5 meter hoge bonte hagen creëert als 'room divider' flexibel te gebruiken parkruimtes en legt verbindingen met het omliggende landschap.

/
Deel artikel:

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in.