De Zaanse Helden Zaandam
De Zaanse Helden Zaandam
Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt in het project. De klimaatadaptieve daktuin wordt natuurinclusief aangelegd en biedt ruimte aan een breed scala aan planten en dieren.

Opdrachtgever

Mahoniehout bv, samenwerking Impact Vastgoed bv en Stebru Ontwikkling, In samenwerking met; Havermans Hielkema Architecten Lola Landscape Architects

Locatie

Zaandam

Datum uitvoering

2023

De naam De Zaanse Helden verwijst naar de rijke geschiedenis van Zaandam met de vele verschillende molens. Het landschap rondom Zaandam is ook de belangrijkste inspiratie voor de inrichting van de daktuin. In dit project is het ontwerp gemaakt tijdens een intensieve samenwerking tussen LOLA landscape architecten en Deltavormgroep. De natuurinclusieve inrichting zorgt voor een woonomgeving waarbij de bewoners van de 607 woningen ook graag buiten verblijven. De inrichting verkleint de afstand tot de natuur, de beleving van de beplanting, nestkasten en natuurlijk spelen is binnen handbereik. Een aansluiting op de wandelroute naar het echte Zaanse landschap is ook mogelijk. De enige houtzaagmolen die nog op zijn originele plek staat, de Held Jozua, wordt door een brugverbinding voor voetgangers over de Houtveldweg bij het plan betrokken.

/
Deel artikel:

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in.